בשבוע שעבר התבשרנו על 17,629 תינוקות שנולדו בישראל מאז שבעה באוקטובר, ומתוכם –
48 בנים ובת אחת נקראו עוז,
45 בנים ובנות זכו לשם בארי,
ו־8 תינוקות – חמישה בנים ושלוש בנות – נקראו ניר.
עוז – השם נגזר מן השורש החיובי עז"ז המביע כוח וגבורה. המילה עֹז מופיעה בתנ"ך למעלה מ־90 פעם, וידועה במיוחד מן הפסוק החותם את מזמור כט בתהלים: "ה' עֹז לְעַמּוֹ יִתֵּן, ה' יְבָרֵךְ אֶת עַמּוֹ בַשָּׁלוֹם". המילה עוז היא רכיב בשמותיהם של כמה וכמה יישובים ובהם נחל עוז, ניר עוז ועמיעוז שבעוטף עזה.
ניר – מקור המילה בתנ"ך, כך למשל בנבואת ירמיהו: "נִירוּ לָכֶם נִיר וְאַל תִּזְרְעוּ אֶל קוֹצִים" (ד, ג), וניתנו לה כמה פירושים: שדה חרוש, שדה שנועד לחרישה, תלם שנחרש. משמעות אחרת היא של כוח ושלטון, כגון "וְלִבְנוֹ אֶתֵּן שֵׁבֶט אֶחָד לְמַעַן הֱיוֹת נִיר לְדָוִיד עַבְדִּי כָּל הַיָּמִים" (מלכים א יא, לו). הרכיב ניר רווח בשמות של יישובים חקלאיים, ובהם ארבעה קיבוצים שהוקמו בנגב המערבי בקרבת רצועת עזה: ניר עם, ניר יצחק, ניר עוז ונירים.
בארי – בארי הוא שם פרטי שנזכר בתנ"ך – שם אביו של הנביא הושע, שהיה גם נשיא שבט ראובן. בבראשית בארי הוא אביה של יהודית אשת עשיו. מקור השם לא הוברר דיו. לפי אחת האפשרויות זהו שם מקוצר של שם מורכב שכלל את המילה בְּאֵר. במקרא מוצאים גם את השמות בְּאֵרָה ו־בְּאֵרָא. הקיבוץ בארי נקרא על שם ברל כצנלסון (מאבות תנועת העבודה בארץ ישראל ועורכו הראשון של עיתון "דבר") ש"בארי" היה שמו העברי.